BW’s response plan to Covid-19 has been written in conjunction with the Construction Leadership Council. Learn more >

Our response to Covid-19 Learn more >

BUILT WITH:
OPEN SOCIETY FOUNDATIONS


Bringing the best of workspace design to solve societal problems

Project Manager:

CUSHMAN & WAKEFIELD

Architect:

TP BENNETT

Quantity Surveyor:

CUSHMAN & WAKEFIELD

M&E:

CUSHMAN & WAKEFIELD

Form of Contract:

JCT 2016 TRADITIONAL WITH CDP

Size:

26,000 SQ. FT.

Programme Period:

22 WEEKS

The new LEED certified design with exposed soffits and services is more reminiscent of a New York loft than a central London workspace.

The reception area with a sustainably sourced slatted timber reception desk, detailed clay plaster walls and textured cement flooring leads on to a welcoming breakout and co-working space. Adjoining this is the client suite comprising of a series of high-end meeting rooms, beautifully detailed with fabric walls and magnetic writing walls, and the town hall area that can be further subdivided for various uses.

Moving through to the back of the floor, a café lounge has been provided with its own dedicated kitchen and servery. This where the biophilic design emerges with lush planters and trees bordering the bleacher seating; the curved form echoed by terrazzo flooring.

An industrial metal stair by a tree leads up to further open plan desking and a large array of meeting spaces and touchdowns, a quiet zone and sanctuary space. Open Society Foundations have created a truly special collaborative workspace that will continue to attract the brightest minds to solve these major societal issues.

Fit-Out Facts

  • Cat B fit out and MEP over two floors for 300 occupants
  • Reception area, multiple private/meeting spaces from a one person focus room to 24-person meeting rooms.
  • Multi-purpose town hall space with folding dividing doors
  • Café, servery and microwave station, metal staircase, and WCs
  • LEED certified design